Contact Me
Danny The Digger - Israel Private Tours

Quiz

Thank you for choosing to tour in Israel with “Danny the Digger” 🙂 .

And here is a short quiz to check if you have been listening to ALL my explanations.. Enjoy..


Question #1: What are the three holiest sites in Jerusalem?

Answer: Dome of the Rock , Holy Sepulchre  , and the Western wall  .

Unfortunately my favorite hummus place is not recognized by the rest of the world as a holy place, but I sure make a pilgrimage to it whenever I can..  


Question#2: What Kind of Religion did Homer Simpson try to establish in Jerusalem?

Answer: “Peace and Chicken”!


Question#3: What is the favorite smell of the God of the Jews?

Answer: Barbecue!

Leviticus 1 9:..a burnt offering, a food offering, an aroma pleasing to the Lord.


Question#4: How many times has Jerusalem been battled over in Human documented history? 

Answer: More then any other city in the world!.

And ironically its original name (“Yerushalaim”) probably meant – City of Peace.. Go Figure..


Question#5: What kind of trees are still quite common on Mount of Olives 

  Answer: Hello… read the question again..  😉


Question#6: If Jaffa Gate  leads to Jaffa, and Damascus Gate  leads to Damascus, does the Dung gate leads to dung? 

Answer: Yes!, at least it did in the past. It was the main dump site of the city in the middle ages. 


Question#7: How long was the Six Days war? 

Answer: Actually it ended after 8 days, but the conquest of the Hermon on June 12th is usually not counted in. 


Question#8: How many stations are there in the “Stations of the Cross

Answer: Fourtheen Station,  but only 7 of are really mentioned in the New Testament. The other 7 are Catholic traditions. 


Question#9: Where is the REAL old City of Jerusalem? 

Answer: OUTSIDE the old city of Jerusalem (the “City of David  “).

 


Question#10: Which dome is bigger? The dome over the tomb of Jesus at the Holy Sepulchre  ? or the Dome of the Muslim Dome of the Rock 

Asnwer:  They are actually the same size!. The Muslim wanted to demonstrate that they could build a building of the same size as the Christians, yet with its Golden cover Dome of the Rock  actually looks bigger. 


Question#11: Was Muhamad ever in Jerusalem according to the Quran? Is Jerusalem mentioned at all in the Quran?

Answer No and no.


Question#12: Has the ladder over the entry to the Holy Sepulchre   ever been moved ?

 Ansewr: Actually it was mover once! In February 2009. And I was the only one to notice and publish this


Question#13: Who has the keys to the holiest Christian site in the world (The Holy Sepulchre  )? 

Answer: A Muslim.


Question#14: How much does it cost to be buried on Mount of Olives?

Answer: A lot!, and yet still people are dying to get in!.

Ah…. 🙂


Question#15: And how much does it cost to look around in a souvenir shop in the old city. 

Answer: “Please come inside. No charge for looking!”


So? How did you score??

If you think you scored well enough, how about THIS more advance quiz?

Or how about this quiz about the Simpsons experience in Israel??

And spare me a minute, be kind and write a kind word in my favor on “Google My business” index. 

THANK YOU!!!